Een Travellerspoint blog

Le Grand Congo

sunny
Bekijk Van Cairo naar Bunia op Tim Haven's reiskaart.

Hoewel land en stad in deplorabele staat verkeren, weten de Congolezen toch nog te feesten en te trouwen.
Zo werd ik uitgenodigd voor een huwelijksfeest tussen een Congolese en een Fransman...
Bakken met Primus ('Le grand Congo') werden aangedragen en reuzekommen met vlees, groenten, bakbananen,... werden versleurd en uitgestald. Muziek schetterde loeihard uit de boxen en de ceremoniemeester waande zich een presentator-dj-gangmaker... Compleet met djingles en al!
Alles is goed om een danske te placeren: klinken de bruid... Djingle, massaal ge-la-le-la-le, wiegen met de heupen, muziek vollen bak, nog een djingle en hopla... dansen maar! Zelfde scenario voor de bruidegom, zijn ouders, haar ouders, schol voor het eten, voor de gemeenschap, pour dieu,... Zelfs in de rij voor het buffet ... Een paar honderd lijven die ritmisch en synchroon over en weer wiegen. Het maakt wat onreine gedachten in mij los.

Soit, bier op, eten op. Dus na een laatste heupslag (Michael Jackson, Ja hij weer) met echte zwarten, besluit de expat gemeenschap te verleggen naar een van de expat huizen. Ik krijg een lift van in een dikke expat 4x4.
Dit gaat als volgt :' Alfa Bravo Delta (of iets van die strekking) to base....' Wat geknars en gepiep uit een walkie talkie. 'Alfa Bravo Delta to base ...' Gemurmel aan de andere kant ...
'We are leaving now section... to .... (weggelaten uit veiligheidsoverwegingen)en voiture !132' Je repete... (ja nu in het Frans)
Expat voiture 132 gevuld met een 8-tal schuwe expats kunnen nu veilig vertrekken. We komen aan bij een groot huis, door hoge muren aan het zicht ontrokken. De poort netjes afgezoomd met prikkeldraad (met van die venijnige mesjes) opent zich na enkele driftige claxonstoten.. Een niet expatgezicht sluit na het binnenrijden vlug af. Nu kan iedereen opgelucht ademhalen. Iedereen springt opgelucht de Landcruiser uit en de gelijkgestemde en gelijke zielen kunnen nu elkaar de hele nacht in alle rust opvrijen.

Nu ja ik ben een nieuwkomer he.

Geplaatst door Tim Haven 5:27 Gearchiveerd in Congo-Kinshasa

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint