Een Travellerspoint blog

over Oeganda en zo

Een zalige kerst en een gelukkig nieuwjaar (als originele ondertitel)

overcast 25 °C
Bekijk Van Cairo naar Bunia op Tim Haven's reiskaart.

En dan het vliegtuig op richting Entebbe!

Ik kan u verzekeren dat er tussen de hoofdstad van Ethiopie en Entebbe (min of meer voormalig hoofdstad van Oeganda) een groot verschil heerst.

In Addis liepen we tussen kreupelen en bedelaars in de vervuiling. In Entebbe sliepen we in het groen onder een mangoboom.

Nu, Kampala (huidig hoogdstad) is wel iets minder sprookjesachtig maar goed.

Oeganda moet het hebben van de natuur, en zo tracht dit land zich ook te promoten. En ik moet zeggen dat er inderdaad veel moois te zien is. Het hoogtepunt van iedere toerist is natuurlijk een bezoek aan de gorilla's.

Dus wij, Inke, mezelf, een Amerikaanse, de gids (met walkie talkie) en twee gewapende (Elk een AK47 voor het geval we een bosolifant zouden tegenkomen!! (die had ik ook wel eens willen tegen komen... kan je het je al voorstellen... die twee? geknield in rambostijl slurfie neerkogelen!! enfin dit terzijde)) rangers en toen we ze bereikt hadden... de trackers. Dit was een viertal die ons de pluchen beesten moesten vinden.

Zo zacht hun vacht lijk, zo groot zijn hun tanden! Ik me altijd ingebeeld dat ik een soort Franciscus van Asisi ben. Mensen die mij kennen weten dat ik een liefhebber ben van gevogelte allerhande en dat ik een soort van band heb met de natuur rondom mij. Met die gedachte ging ik ook onze voorouders bezoeken.
Op een gegeven moment stelt een van die beesten zich recht. Ik dacht nog "dit is het moment, het moment dat we elkaar in de armen zullen vallen". En inderdaad platneus wandelde op me af en mijn hart vloeide over van liefde. Helaas mr King Kong besloot efkes zijn tanden te laten zien. Ik kan u, eens te meer, verzekeren dat het grote, gele tanden zijn. Ik kan u ook zeggen dat Franciscus en zijn beesten efkes het verst van mijn gedachten waren. En dat mijn hart klopte, maar niet door de bevestiging van een verbondenheid.

Soit, onze gids vond het een surplus.

En ja ook olifanten en giraffen en vogels (veeeel vogels) apen (andere), dronken kapiteits die ons de rivier moeten overzetten, kratermeertjes om in te zwemmen tijdens de kersperiode. En.... bananen. Echt overal bananen. Grote, kleine, dikke, dunne, gele, groene, rode... niet te doen. Echt overal waar je komt. Een bananenrepubliek dus (grapje van de reisgids, niet van mij.

Ik moet nog veel vertellen.
Maar de tijd is beperkt.

Ik wacht nu op nieuws uit Bunia om te kunnen vertrekken. Ik hoop daar regelmatiger updates te kunnen geven van het werk daar.

Ook de foto's uploaden lukt niet. Ik hoop later er nog enkele te kunnen posten.

Veel liefs\t

Geplaatst door Tim Haven 11:49 Gearchiveerd in Oeganda

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint