Een Travellerspoint blog

Gonder

sunny 38 °C

En toen vertrokken we richting de grens ...
Ik weet niet wat het is maar ik slaag er telkens weer in ambras te krijgen met grenspolitie.
Deze keer ging het als volgt...
Eens de grens met Ethiopië bereikt ging Tim, in volle onschuld, eens poolshoogte nemen aan de grenspost. Een overijverige mitrailetteman sommeerde me naar 'customs' te gaan. Ik repliceerde dat ik sebiet zou gaan. Eerst sigaretje roken, ietske drinken, geld proberen wisselen, mijn fragiel achterwerk van de hobbelweg laten recuperen,... Je kent het wel.
Hij leek me daar niet al te gelukkig mee, maar soit. Zijn Engels was ook niet bepaald van een fantastisch niveau en mijn Arabisch heeft ook zijn beperkingen. Dus met met een brede glimlach zei ik gedag en ging terug, wat geschreeuw in de achtrgrond negerend.
Ja hallo! 20 meter verder werd ik omsingeld door een stuk of vijf van die gekostumeerde gorilla's. Roepen dat die mannen deden! Van collère trokken ze bekans hun strepen van hun revers, liepen rood aan, haalden handboeien boven en riepen 'mie polies! mie polies!' Ik besloot hun verzoek niet meer te negeren en vriendelijk mee te gaan naar hun gezellig kantoortje. Nederig en met neergeslagen ogen bood ik mijn welgemeende verontschuldigingen aan en zei het nooit meer te doen.
Niets hielp hun woede te temperen, tot ...(ikke)'but my wife is waiting for me', (gorilla) 'get her now!' Toen ging het precies wat beter. Inke arriveerde, wat later kregen we the aangeboden, werden nog wat collega's opgetrommeld en mocht ik met de handboeien spelen terwijl de gorilla's en Inke wat zaten te grappen en grollen. pfff

Maar goed, met wat vertraging (onverwachtte overnachting in de bergen, bus weg zonder ons) kwamen we aan in Gonder, Noord-Ethiopië.
Letterlijk een verademing. Het weer is hier minder warm, er lopen vrouwen op straat met kleedjes en rokjes, er zijn cafeetjes met frisse pinten,... Een opkikker als het ware.

Tot gauw hoop ik. Internet vlot hier niet altijd even vlot dus niet te rap ongerust worden.
t

Geplaatst door Tim Haven 18:48 Gearchiveerd in Soedan

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint